Diş Beyazlatma Nedir?

22-10-2023 14:08
Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemleri ile gülüşünüz göz alıcı olsun! Parlayan, bembeyaz dişlere sahip olmayı kim istemez ki!

Kahve, sigara, alkol ve gün içinde tükettiğimiz diğer besinler dişlerimiz için kimi zaman düşman olabilmektedir. Sahip olunan diş ve diş eti yapısı da diş rengini değiştirirken lekelenmelere de yol açabilmektedir.

Dişleri orijinal rengine kavuşturmak için dental tedaviler önerilmektedir. Tercihe göre alternatif ürünler ile de beyazlatma işlemi yapılabilmektedir. Aynı zamanda kişisel bakımı da destekleyen ürünler küresel çapta kullanıcıya ulaşmaktadır.

Diş beyazlatma ve ağartma işlemleri sayesinde parlak bir gülüşe sahip olmak mümkündür. Ancak bu iki yöntemin birbirinden ayrıldığı unutulmamalıdır.

Diş Beyazlatma Nedir?

Sararmış ve lekelenmiş dişler sizin de gülüşünüze gölge düşürüyor mu? Gelin alternatif yöntemler ile göz alıcı dişlerle gülümseyin!

Diş beyazlatma, farklı nedenler ile renk değişimine uğrayan ve lekelenen dişlerin eski haline ulaştırılmasıdır. Bu amaç için geliştirilen ürün ve teknikler ise pratik uygulamaları ile tercih edilmektedir.

Dişlerin orijinal rengine ulaşması için farklı ürünler ve yöntemler bulunmaktadır. Dolayısıyla tercihler kişisel ihtiyaçlar doğrusunda seçilmektedir.

Diş beyazlatma evde hazırlanan pratik kürler ile deneyimlenebilecek bir işlemdir. Ancak hazırlanan karışımların diş ve diş etine zarar vermemesine dikkat edilmesi önemlidir.

Dişlerin kusursuz görünüme ulaşması için tercih edilen ürünler farklı formları ile kullanıma uygun hale getirilmektedir. Tercihlere göre kullanımı yapılabilen bu ürünler dişleri göz alıcı beyazlığa ulaştırmayı hedeflemektedir.

Diş Beyazlatmada Hangi Ürünler Tercih Edilmektedir?

Dişlerin sağlıklı beyaz görünümü her zaman cazip olmuştur. Düzenli diş bakımı yapmanıza rağmen bu görünüme ulaşamıyorsanız beyazlatıcı etkisi olan ürünleri denemek ister misiniz?

Diş beyazlatma jeli pratik bir kullanıma sahip olan beyazlatma ürünlerinden birisidir. Sık tercih edilse de kullanım aşamasında özenli davranılması gerekmektedir.

Toz halinde olan beyazlatıcı ürünler diş fırçası yardımı ile dişe uygulanan ürünlerden birisidir. Pratik uygulamasının ardından durulanan ürün ferah bir his oluşturmayı amaçlamaktadır.

Diş beyazlatma kalemi gibi alternatif ürünler kolay kullanımı ile bilinmektedir. Dişe direkt nüfuz eden bu kalem dişlerin renginin beyaza ulaşmasını kolaylaştırmak amacı ile üretilmektedir.

Dişleri rahatsız etmeden temizleyen diş fırçası ve diş macunları ise diş beyazlatma konusunda iyi bir ekiptir. Özel içeriğe sahip olan diş macunları, kullanıcılarına yumuşak fırçalar eşliğinde beyaz dişleri vadetmektedir.

Diş Ağartma Nedir?

Diş ağartma ve dişlerin beyazlatılması genellikle bir arada kullanılan ifadelerdir. Ancak anlam olarak benzer görünseler de bu iki kavram aynı anlama gelmemektedir. Öyleyse diş ağartma nedir?

Günlük rutin içindeki beslenme alışkanlıklarının da katkısı ile koyu bir renk alan dişler rahatsız edicidir. Sağlıksız ve estetik olmayan koyu renkli dişler, dental müdahaleler sayesinde yeniden parlamaktadır.

Diş ağartma işlemi de diş hekimi tarafından uygulanan yönteme verilen isimdir. Diş hekimi gözetiminde ilerletilen bu tedavi yöntemi dişlerin sağlıklı ve parlak bir görünüme ulaşmasında yardımcıdır.

Uygulama sırasında da titizlik gerektiren diş ağartma yöntemi bir diş tedavisidir. İşlemin sorunsuz tamamlanması için her aşama önemlidir.

Diş ağartma için farklı kimyasallar kullanılmaktadır. Bu nedenle de bu beyazlatma yöntemi diş hekimi tarafından tamamlanmalıdır. Ağartma işlemi sırasında kullanılan kimyasallar diş eti ve ağız mukozası için yakıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle işlem sırasında diş etleri örtülerek işlem yapılmalıdır.

Ağartma işlemi hastanın diş ve diş eti yapısına göre farklı seanslarda tamamlanmaktadır. Klinikte tamamlanan işlem sonrasında hastanın evde bu tedaviyi desteklemesi gerekmektedir. Bu sayede tamamlanan tedavinin etkisinin uzun süre devam etmesi amaçlanmaktadır.

Diş Ağartma İşlemi Kimlere Uygulanabilir, Kimlere Uygulanamaz?

Dişlerin iç ve dış faktörlere bağlı olarak aldığı hasarlar renginin değişmesine neden olmaktadır. Sarı, kahverengi gibi renk tonlarına ulaşan dişlerin beyaza dönmesi ise uygulanan tedaviler ile mümkün kılınmaktadır.

Diş ağartma işlemi hekim onayı ve kontrolünde gerçekleşmesi gereken dental bir müdahaledir. İşlem sırasında hidrojen peroksit veya karbamid peroksit kullanılması ise bu işlemin en önemli aşamasıdır. İşlem sırasında kullanılan kimyasallar ise işlemin her bireye uygulanmasını engellemektedir.

Ağartma işleminin sağlıklı diş ve diş etine sahip bireylere uygulanma oranı çok daha yüksektir. Uygulamanın yapılamadığı hastalar için ise diş ağartmanın yolları arasından alternatifler sunulmaktadır.

Diş hekimi tarafından yapılan ağartma işlemine 16 yaşından küçük hastalar kabul edilmemektedir. Bunun nedeni ise gelişim çağında olan hastaların pulpa odası ve diş sinirlerinin hasar görebilecek olmasıdır.

Gebelere ve diş yapısı aşırı hassas olan hastalar içinde bu uygulama önerilmemektedir. Diş eti rahatsızlıkları nedeniyle diş eti çekilmesi yaşayan kişilere de bu uygulama önerilmemektedir. Ayrıca peroksite karşı hassasiyeti/alerjisi olan kişilere de bu tedavi önerilmemektedir.

Diş Beyazlatma ve Diş Ağartma Arasındaki Farklar Nelerdir?

Aşırı tüketilen kahve, sigara ve alkol dişlerin renk değiştirmesinde en büyük etkenler olarak görülmektedir. Aynı zamanda dişlerde oluşan lekeler de renk değişimine eşlik etmektedir.

Dişlerin parlak ve beyaz görünümüne ulaşmasında etkili görülen beyazlatma ve ağartma işlemleri ise popüler tercihlerdir. Birbirine çok yakın gibi görünen bu iki terim aslında farklı niteliklere sahiptir.

·       Diş ağartma uygulaması diş hekimi tarafından yapılması gereken bir tedavidir. Evde uygulama malzemeleri olsa da hekim tarafından onaylanması gerekmektedir.

·       Diş beyazlatma işlemi alternatif ürünler kullanılarak yapılmaktadır.

·       Beyazlatma işlemi için kullanılan ürünler düşük oranda hidrojen peroksit içerirken; ağartma işleminde oran daha fazladır.

·       Ağartma işleminde kimyasal ürünler devreye girmektedir. Ancak beyazlatma işleminde daha hafif içeriğe sahip ürünlerin kullanımı yapılmaktadır.

·       Beyazlatma işlemi daha kısa süreli bir çözümken; ağartma işlemi daha uzun süreli bir tedavidir.

·       Diş beyazlatma tozu, bandı jeli gibi ürünler ile evde de kolaylıkla kullanılmaktadır. Ağartma işlemi ise özel içeriğe sahip jeller ile diş hekimleri tarafından tamamlanmaktadır.

Diş Ağartmanın Zararı Var Mıdır?

Diş ve diş etine uygulanacak dental müdahaleler titizlik ile tamamlanmalıdır. Yapılacak olan işlemlerde ise diş ve diş eti özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Diş ağartma işlemi öncesinde de hastanın diş ve diş eti hakkında yeterli bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Ardından kişinin bu müdahaleye ihtiyacı olduğuna karar verilmesi halinde işleme başlanmalıdır.

Tamamlanan ağartma işlemi olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sonuçlar;

·       Tedavi sonrası dişlerde hassasiyet oluşması sık karşılaşılan durumlardan birisidir. Soğuk ve sıcak besinlerin tüketiminde hassasiyet artabilmektedir. Ayrıca nefes alırken sızlama hissi de nüksedebilmektedir.

·       Diş etinde oluşan hassasiyet işlem sonrasında ortaya çıkabilmektedir. Bunun nedeni işlem sırasında yapılan hata ya da kişinin diş eti rahatsızlıkları olabilmektedir.

·       Farklı dental tedavi süreçleri ile uyum sağlanamaması ağartma işlemini de olumsuz sonuçlarındandır. İmplant ve protez diş tedavileri sonucunda farklı renge sahip dişler ortaya çıkabilmektedir. Estetikten uzak olan bu görüntü nedeniyle seans sıklığı ve sayısı değişebilmektedir.

·       İşlem sonucunda ağız mukozasında hassasiyet oluşumuna neden olabilmektedir. Ağız mukozası ağzın içindeki dokulara verilen genel bir tanımdır. Uygulama sonucunda ağız mukozasında da olumsuzluklar ortaya çıkabilmektedir.

·       Dişler işlem sonrasında lekelenmeye ve renk değişimlerine açık hale gelebilmektedir.

Curaprox Diş Beyazlatmada Ne Önerir?

Curaprox diş, diş eti ve ağız mukozası için gereken tüm ürünleri bünyesinde barındırır. Küresel çapta kullanıcıya ulaşmayı başaran firma ağız ve diş sağlığını ön planda tutmaktadır.

Curaprox tüketim alışkanlıkları ve genetik faktörler nedeniyle oluşan sararma ve lekeler ile savaşmaktadır. Bu amaçla geliştirdiği her ürününde ağız ve diş sağlığına verdiği önemi vurgulamaktadır.

Diş beyazlatma ve ağartma söz konusu olduğunda da Curaprox sunduğu ürünleri ile parlamaktadır. Sunduğu diş macunu ve diş fırçası ürünleri ile dişleri orijinal parlaklığına kavuşturmayı hedeflemektedir.

Black is White serisi içinde yer alan diş fırçası ve diş macunu diş beyazlatma hususunda destekleyicidir. Ağız ve diş yapısını koruyarak etkin performans sunmayı amaçlayan ürünler geniş bir kullanıcı kitlesine de hitap etmektedir.

Black is White serisi diş ve diş etlerine zarar vermeyen ürünleri kullanıcılarına sunmaktadır. Film yıldızlarını kıskandıran beyazlık ise Curaprox farklı ile sunulmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.